Arctic Rail and Road

Arctic Rail & Road er en kombinasjonstur med buss og tog mellom Bodø og Rognan.
Opplevelsen av å kunne reise på den nordligste delen av jernbanen i Norge, helt ned i fjæresteinene mellom Bodø på kysten og Rognan på innlandet i Saltdalen er spesielt.
Når man også får Saltdalens spesielle opplevelser med på denne turen er Arctic Rail & Road en av våre mest populære i Regionen.

Arctic Rail and Road

Turen starter med tog eller buss fra Bodø til Rognan.
Bussturen går via Saltstraumen slik at man starter med en sterk opplevelse på turen, før man fortsetter mot Rognan.
På sommeren går bussturen via Misvær og Urtehagen på Tofte, hvor man får servert lokalprodusert te og sjokolade og får gjort en runde i den over år oppbygde urtehagen. 

Vinterstid kjører vi RV 80 til Rognan.

Vel fremme på Rognan er det spekket med Highlights.
Vi har her besøk på Saltdal Bygdetun, hvor vi får oppleve den lokale bygdetradisjonen og besøker også Blodveismuseet som ligger på samme tun. Her får vi den sterke historien om hvordan krigsfangene jobbet under 2. verdenskrig i forbindelse med byggingen av veier og jernbane fra Dunderlandsdalen sør for Saltfjellet og nordover gjennom Saltdalen.

Båtbyggerradisjonen står sterkt på Rognan og vi kan heller ikke komme unna denne. I saltdal er det lite vind og dette var da bl.a en natulig plass å ta ut trær for å lage master til båtene på. På vinters tid besøker vi da også en ekte båtbygger som lager sine trebåter på Rognan.

Turen kjøres for grupper fra 25 pers og oppover på bestilling og hele turen tar ca 6 -6,5 timer, avhengig av årstid.