Rognan- den lokale kulturhistorien

Opplevelsen av å kunne reise gjennom små samfunn, langs Skjærstadfjorden inn til Misvær, for så å komme opp på fjell sæter og den åpne naturen, før Rognan på innlandet i Saltdalen er spesielt.

Cruiseutflukt

Turen starter med buss fra Bodø.
Vi kjører via Saltstraumen slik at man starter med en sterk opplevelse på turen med verdens sterkeste tidevannstrøm, før man fortsetter mot Rognan via Misvær og sæteren på Ljøsenhammeren.

Vel fremme på Rognan er det spekket med Highlights.
Vi har her besøk på Saltdal Bygdetun, hvor vi får oppleve den lokale bygdetradisjonen og besøker også Blodveismuseet som ligger på samme tun. Her får vi den sterke historien om hvordan krigsfangene jobbet under 2. verdenskrig i forbindelse med byggingen av veier og jernbane fra Dunderlandsdalen sør for Saltfjellet og nordover gjennom Saltdalen.

Båtbyggerradisjonen står sterkt på Rognan og vi kan heller ikke komme unna denne. I Saltdal er det lite vind og dette var da bl.a en natulig plass å ta ut trær for å lage master til båtene på. På vinters tid besøker vi da også en ekte båtbygger som lager sine trebåter på Rognan.

 

Turen kjøres for grupper fra 25 pers og oppover på bestilling og hele turen tar ca 6,5 timer.